Tel. 018/575-773 , 018/576-704, 018/576-705, 060/0576-704 Dobrodošli: neregistrovani

Pretraga

Alata i mašine korpa

Sve što Vam je potrebno od alata!

Tel. 018/575-773 018/576-704 018/576-705

 

Pre naručivanja proizvoda pažljivo pročitajte ovaj tekst

POLITIKA PRIVATNOSTI
Mi zaposleni u firmi Od Igle Do Lokomotive doo, obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Svi podaci i informacije prikupljeni na sajtovima odigledolokomotive.rs i alatiimasine.com ostaju profesiomnalna tajna i ne mogu se distribuirati drugim pravniom ili fizičkim licima. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima to jest korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima, a u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne, da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima i kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni firme Od Igle Do Lokomotive, kao i poslovni partneri  odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti po zakonu Republike Srbije.
Korišćenjem gore navedenih sajtova, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili od nas prilikom registracije na sajtu. Upotrebom odigledolokomotive.rs i alatiimasine.com, odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. U slučaju zloupotrebe Vašeg naloga obavestite nas putem maila, odmah po saznanju, kako bi reagovali na vreme i stopirali korišćenje naloga. Maloletnici mogu koristiti sajtove uz nadzor i dozvolu roditelja ili staratelja. Od Igle Do Lokomotive doo zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. 

CENE PROIZVODA
Sve cene na sajtovima odigledolokomotive.rs i alatiimasine.com su sa uračunatim PDV - om. Od Igle Do Lokomotive doo ima pravo da otkaže poručenu robu uz slanje e - maila ili obaveštenje telefonom poručiocu, ukoliko je došlo do promene cene, nestanka robe na zalihama  ili grube greške u ceni ili karakteristikama proizvoda prilikom unosa proizvoda. Od Igle Do Lokomotive doo zadržava pravo da može u svako vreme, bez najave promeniti podatke i tekstove  na svakoj strani svog sajta u cilju bolje obaveštenosti svojih potrošača.
Sav sadržaj na ovom sajtu a naročito tekstovi, fotografije, video materijal, je vlasništvo Od Igle Do Lokomotive doo, i kao takav podleže zaštiti autorskih prava. Molimo Vas da ovo poštujete i ne umnožavate, kopirate, ili koristite u reklamne ili bilo koje druge svrhe jer ćemo zahtevati obeštećenje putem nadležnih institucija.

NARUČIVANJE PROIZVODA
Proizvodi sa sajta se mogu naručivati online ili telefonom. Svaka narudžbina se obradjuje posle prijema narudžbine i u zavisnosti od vremena naručivanja i vrste artikala kupci će dobiti pravu informaciju o stanju proizvoda i vremenu isporuke. Zbog tehničkih nemogućnosti da se svi proizvodi sa sajtu detaljno i stalno ažuriraju, može se desiti da tek posle prijema narudžbine i detaljne provere stanja u magacinima, naknadno dobijete pravu informaciju da li proizvoda ima na stanju kao i vremenu isporuke, tako da se unapred izvinjavamo na eventualnim nenamernim greškama prilikom naručivanja robe.

ISPORUKA PROIZVODA
Svi proizvodi naručeni na sajtu se isporučuju u roku od 2 do 4 dana od trenutka prijema porudžbine ili uplate. Od Igle Do Lokomotive ne može garantovati 100 % isporuku naručenih proizvoda u navedenom roku zbog velikog broja faktora koji utiču na ceo proces

ODBIJANJE ISPORUKE ILI OTKAZIVANJE NARUDŽBINE
U slučaju odbijanja prijema pošiljke iz bilo kog razloga ili otkazivanja isporuke pre slanja, Od Igle Do Lokomotive doo zadržava pravo da pri sledećoj narudžbini kupca, traži avansnu uplatu pre pripreme porudžbine

OŠTEĆEN PAKET PRILIKOM ISPORUKE
Ako ste dobili paket i po otvaranju zaključili da je proizvod vidljivo oštećen, Molimo Vas da odmah, a najkasnije 24 h od trenutka prijema pozovete kurirsku službu, koja Vam je isporučila paket i obavestite ih da je paket oštećen. Kurir će uraditi zapisnik o oštećenju i preuzeti oštećeni paket. Po prijemu paketa Od Igle Do Lokomotive DOO će Vam poslati drugi proizvod. 

ODUSTANAK OD KUPOVINE
Ako niste zadovoljni, iz bilo kog razloga proizvodom koji ste dobili, možete ga bez problema vratiti u roku od max 14 dana od dana prijema robe i zameniti za drugi ili dobiti povraćaj sredstava. Prilikom vraćanja proizvoda, koji mora biti zapakovan po propisu kurirskih službi, neophodno je da se proizvod vrati u istom stanju kakav je stigao kod kupca (bez ikakvih tragova korišćenja i oštećenja), sa svom pratećom dokumentacijom i dodatnim elementima ili opremom koju ste dobili (račun, garancija, uputstvo, pakovanje itd). Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Kupac pre zamene robe popunjava Obrazac za odustanak koji se nalazi u okviru ovog teksta i isti šalje sa proizvodom koji se vraća. Po prijemu robe u skladu sa željom kupca Od Igle Do Lokomotive doo će Vam vratiti novac na tekući račun ili zameniti za drugi. Troškove povrata robe snosi kupac.
Molimo Vas da pre bilo kakvog korišćenja uredjaja pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu i uslove garancije. Uredjaje pažljivo koristite u skladu sa uslovima bezbednosti, koje su opisane u uputstvu. Ako uredjaj nije namenjen deci, strogo vodite računa da ne bude nadohvat ruku da ne bi došlo do povrede. Ako Vam nisu jasne instrukcije korišćenja opisane u uputstvu, molimo Vas da pozovete ovlašćeni servis radi konsultacija

SAOBRAZNOST I GARANCIJA - POSTUPAK PRILIKOM KVARA PROIZVODA
U slučaju kvara proizvoda, da bi se što pre otklonila nesaobraznost, najbolje je da se odmah obratite ovlašćenom servisu (telefoni i adresa se nalaze na izjavi o saobraznosti-garanciji) i pošaljete ili odnesete uredjaj na popravku. Nikako nemojte uredjaj koji je u još u garantnom roku sami pokušavati da popravljate ili odnesete na popravku u servis koji nije ovlašćen. Ovlašćeni servisi poseduju sopstvena pravila rada koja su navedena u garanciji ili izjavi o saobraznosti. Ukoliko i pored svega imate problem sa servisom, slobodno nam se obratite, kako bi što pre rešili problem. Reklamaciju možete poslati el. Poštom, telefonom (broj telefona i e-mail adresa se nalaze na računu i na sajtu) ili nekim drugim pisanim dokumentom, zajedno sa računom ili garantnim listom. Mi ćemo primiti reklamaciju  i u što kraćem razumnom roku otkloniti nesaobraznost proizvoda na način u skladu sa Zakonom o potrošačima.

Od Igle Do Lokomotive doo je firma registrovana za Trgovinu preko Interneta ( šifra delatnosti 4791 ), i kao takva ne izdaje fiskalni račun. Uz kupljenu robu dobijate račun sa svim zakonski propisanim elementima, koji glasi na Vaše ime i prezime, kao i svu prateću dokumentaciju, ako proizvod to zahteva ( garancija-saobraznost, uputstvo za upotrebu itd )

Ovi postupci su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ( Sl. Glasnik RS br. 62/2014 )

Pravilnik o reklamacijama
Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013),  Od Igle Do Lokomotive doo, Radoja Dakića 18, Niš dana 16.09.2014 godine donosi sledeći pravilnik:PRAVILNIK O ZAŠTITI POTROŠAČA I NAČINU I POSTUPKU REŠAVANJA REKLAMACIJA
Ovim pravilnikom uređuju se način i postupak rešavanja reklamancija potrošača na nedostatke prodatog proizvoda kupljenih na sajtovima www.odigledolokomotive.rs I www.alatiimašine.com

I OPŠTE ODREDBE

Član 1.
Trgovac prodaje robu putem internet sajtova gore navedenih, potrošačima na način da vodi računa o pravu potrošača na zaštitu i da prodaju obezbedi pod jednakim uslovima na tržištu za sve potrošače.

Član 2
Trgovac prilikom prodaje robe ne sme vršiti diskriminaciju potrošača na neki od načina predviđenih odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Član 3.
Potrošač u smislu ovog Pravilnika koju uživa pravo na zaštitu i koji ima pravo na reklamaciju jeste svako fizičko lice koje kupuje robu za lične potrebe ili potrebe svog domaćinstva, a pod uslovima i rokovima propisanim odgovarajućim Zakonom kao i ovim Pravilnikom.

Član 4.
Ako je proizvod u prodaji, a služi kao izložbeni primerak ili ima neke nedostatke, takav proizvod se obeleževa I opisuje stanje takvog proizvoda na sajtuč.
II PRAVA I OBAVEZE POTROŠAČA

Član 5.
Potrošač ima pravo da kod prodaje robe na daljinu, vrši kupovinu robe da bi zadovoljio osnovne potrebe,ima pravo na bezbednost; pravo na pravnu sigurnost i zaštitu, pravo na obaveštenost – raspolaganje tačnim podacima koji su neophodni za razuman izbor ponuđene robe; pravo na informisanost u okviru obaveze i mogućnosti prodavca da mu pruži informaciju o vrsti robe koju prodaje, osnovnim osobinama robe, pravo na izbor pri kupovini, pravo na reklamaciju, na način regulisan ovim pravilnikom i zakonskim propisima.

Član 6.
Potrošač ima pravo na reklamaciju na način regulisan odredbama ovog Pravilnika u skladu sa zakonskim propisima.
Da bi ostvario pravo na reklamaciju potrošač je obavezan da dostavi račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini.

Član 7.
Potrošač nema pravo na reklamciju ako se utvrdi da su nedostaci nastali njegovom krivicom ili ako nema dokaz (račun, garanciju, izjavu o saobraznosti, upisan serijski broj na garanciji ako postoji mesto za to) da je proizvod kupljen na sajtovima gore navedenim.

Član 8.
Potrošač ima pravo da od trgovca dobije tačne, potpune i jasne informacije o osnovnim obeležjima robe, poslovnom imenu, matičnom broju, adresi sedišta i broju telefona, prodajnoj ceni, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke, načinu izjavljivanja reklamacije trgovcu, a naročito o mestu prijema i načinu postupanja po njima, kao i uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava potrošaća po osnovu nesaobraznosti robe, kao i sva druga obaveštenja u skladu sa članom 13 Zakona o zaštiti potrošača i propisima koji uredjuju trgovinu.

Član 9.
Obaveza trgovca je da potrošaču za kupljenu robu izda račun sa svim propisanim elementima.

III OBAVEZE TRGOVCA

Član 10.
Trgovac vrši prodaju robe poštujući odredbe zakonskih propisa koje se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnost potrošača, kao i da vrši prodaju na način da se zaštite ekonomski interesi potrošača.

Član 11.
Trgovac prodaju ne sme uslovljavati na način da prodaju jedne vrste robe veže prodajom druge vrste robe.

Član 12.
Trgovac ne sme obmanjivati potrošače na način da daje netačne, nepotpune, neosnovane, nejasne ili dvosmislene informacije ili prećutkivati podatke o stvarnim svojstvima i kakrakteristikama robe.

IV POSTUPAK REKLAMACIJE

Član 13.
U slučaju kvara proizvoda u garantnom roku ili u periodu saobraznosti, potrošač se obraća ovlašćenom servisu čiji se podaci nalaze na garanciji-izjavi o saobraznosti, I na način koji je opisan u garantnom listu ili instrukcijom od strane servisa, servis vrši popravku ili zamenu reklamirane robe. U slučaju nemogućnosti popravke ili zamene robe, potrošač se obraća prodavcu koji ima obavezu da u što kraćem roku ( u skladu sa zakonom prihvati I reši reklamaciju ).
Potrošač reklamaciju može izvršiti usmeno telefonom, pisanim putem, elektronskim putem isključivo uz dostavu računa o kupljenj robi, ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, garancija, izjava o saobraznosti i dr.)
Trgovac je dužan da potrošaču izda reklamacioni list kojim će potvrditi prijem reklamacije, Trgovac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronski, odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju pisanim ili elektronskim putem. Odgovor trgovca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana.
Ukoliko trgovac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u navedenom roku, dužan je da o produženju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciju primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.
Potrošač koji je obavestio trgovca o nesaobraznosti robe, ima pravo da zahteva od trgovca da otkloni nesaobraznost bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor tj.da traži povraćaj novca.

Član 14.
Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno od robe kupljene putem on-line porudžbine, potpisivanjem izjave o odustanku ( nalazi se na zadnjoj strani računa ). Izjava o odustanku biće blagovremena ako je poslata u roku od 14 dana, (bez navođenja razloga I dodatnih troškova) od dana prijema robe.
Potrošač je dužan da robu vrati u ispravnom stanju, sa svom pratećom dokumentacijom trgovcu o sopstvenom trošku. Proizvod mora biti bez bilo kakvih fizičkih oštećenja i tragova korišćenja. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe 
Trgovac je dužan da izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, u roku od 14 dana od dana kada je primio izjavu o odustanku od ugovora.
Potrošač je dužan da vrati robu trgovcu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustanku.
Ako je trgovac omogućio potrošaču da elektronskim putem popuni i pošalje obrazac za odustanak, dužan je da ga o prijemu obrasca obavesti bez odlaganja u pisanoj ili elektronskoj formi.
Ako kupac ne priloži robu u ispravnom stanju I neki konkretan dokaz da je roba kupljena u Internet prodavnioci Od Igle Do Lokomotive doo, prodavac može da umanji vrednost povraćaja ili ne uvaži odustanak od ugovora.

Član 15.
Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti i otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost potrošača.

Član 16.
Potrošač je dužan da se pridržava svih uputstava iz deklaracije u pogledu namenske upotrebe proizvoda, njegovog održavanja i sl.

Član 17.
Potrošač nema pravo na reklamaciju ako je nedostatak na proizvodu nastao njegovom krivicom, fizičko-hemijska oštećenja pri upotrebi proizvoda ili nepravilno održavanje robe.

Član 18.
Od Igle Do Lokomotive doo odnosno odgovorno lice, prilikom prijema reklamacije od strane potrošača u evidenciji o primljenim reklamacijama unosi sledeće podatke i izdaje reklamacioni list potrošaču sa sledećim podacima:
O podnosiocu i datumu prijema reklamacije;
Podatke o robi ( naziv, šifra artikla, cena)
Kratak opis nesaobraznosti i zahteva iz reklamacije;
Datum izdavanja potvrde o prijemu reklamacije;
Odluku o odgovoru potrošaču,
Datum dostavljanja te odluke,
Ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio potrošač ;
Načinu i datumu rešavanja reklamacije,
Kao i informacije o produženju roka za rešavanje reklamacije.
Reklamacioni list se popunjava u 2 primerka, I to 1 primerak za potrošača, a 1 primerak Od Igle Do Lokomotive doo ( ovlašćeno lice Bojan Stojanović ) overava se pečatom radnje i potpisom ovlašćenog lica.

Član 19.
Reklamacija se podnosi usmeno ili pismeno u okviru radnog vremena telefonom, poštom ili elektronskim putem
Prodavac sve podakte o prispelim reklamacijama, kao i načinu njihovog razrešenja unosi u Knjigu evidencije reklamacija kupaca koja se vodi u ukoričenoj knjizi.
Zaposleni je dužan da primi reklamaciju i istu odmah prosledi ovlašćenom licu koje odlučuje o reklamaciji radi daljeg vođenja postupka.
O reklamaciji odlučuje se odmah a najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema reklamacije.
O odluci o reklamaciji ovlašćeno lice obaveštava potrošača pisanim putem, slanjem obaveštenja preporučenom poštom ili elektronskim putem.
Ovlašćeno lice za odlučivanje po reklamaciji nakon sprovedenog postupka, obaveštava potrošača o ishodu odlučivanja po reklamaciji i istog obaveštava kako pismeno ili elektronski tako i usmeno telefonom.

Član 20.
Svi troškovi koji nastanu po osnovu opravdane reklamacije padaju na teret Od Igle Do Lokomotive doo

Član 21.
Prispelu reklamaciju u reklamnom odeljenju pregleda gore imenovano lice ,koje donosi odluku o osnovanosti reklamacije odmah a najksnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije.

Član 22.

Po reklamaciji kupca može se doneti odluku:
 1. Da se nedostatak na proizvodu otkloni uz saglasnost kupca;
 2. Da se kupljena roba zameni novom ili sličnom;
 2. Da se isplati dogovoreni iznos novca kao umanjenje cene po osnovi nedostatka na robi, uz saglasnost kupca;
 3. Da se vrati plaćeni iznos kupcu prema računu
 4. Da se ne prihvati reklamacija

Član 23

Za maloletna lica reklamaciju mogu izvršiti samo roditelj odnosno staratelj.
Reklamacije se moraju primiti za svu robu kupljenu na sajtovima odigledolokomotive.rs I alatiimasine.com
Reklamacijama podleže i roba kupljena na akcijama, sniženjima i rasprodajama.
Reklamaciji ne podleže roba koja se prodaje sa oznakom “roba sa nedostatkom”.

V OVLAŠĆENJA I ODGOVORNOSTI

Član 24.
Ukoliko dođe do spora preko nadležnog suda ili spor bude pokrenut na osnovu prijave nadležnog inspektora zbog nepravilnog i neblagovremenog postupka prema kupcu, odgovorno lice u smislu ovog Pravilnika je Direktor

VI OSTALE ODREDBE

Član 25.
Ovlašćeno lice je dužno da vodi evidenciju za svaku reklamaciju po svim elementima.

Član 26.
Ovlašćeno lice u prodaji takođe je dužno da vodi odgovarajuću evidenciju o primljenim reklamacijama kupaca i da je čuva najmanje dve godine od dana podnošenja reklamacija potrošača.

Član 27.
Rešene reklamacije, za koje je izdat novi proizvod, odnosno dat nalog za povraćaj kupovnog iznosa ili je isplaćeno umanjenje cene, dostavljaju se sa odgovarajućim razduženjima knjigovodstvu.

VII PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 28.
Potrošač jima mogućnosti da na sajtovima pre kupovine pročita Prava I Obaveze potrošača, gde je detaljno opisano vodjenje i rešavanje reklamacije, kao I ovaj pravilnik

Član 29.
Izmene i dopune Pravilnika vrše se po postupku za njegovo donošenje.
Na sve što nije posebno regulisano ovim Pravilnikom, shodno će se primenjivati relevantne odrdbe Zakon o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača.

Član 30.
Nakon isteka dve godine, to jest ugovorne saobraznosti po ZOZP, u slučaju kvara nekog proizvoda, kupac se obraća isključivo ovlašćenom servisu..
Pravilinik se primenjuje počev od 16.09.2014.god.
Nis, 16.09.2014.godine.
Od Igle Do Lokomotive doo               
akcija  

Mobilni stoni cirkular TS 254 METABO

Mobilni stoni cirkular TS 254 METABO - proizvod na akciji 121.200,00 din
109.639,00 din
 detaljnije
akcija  

Akumulatorska recipro testera DJR188Z Makita

Akumulatorska recipro testera DJR188Z Makita - proizvod na akciji 25.990,00 din
24.660,00 din
 detaljnije
akcija  

Kompresor za vazduh VAT 50 LS Villager

Kompresor za vazduh VAT 50 LS Villager - proizvod na akciji 31.500,00 din
27.490,00 din
 detaljnije
akcija  

Uklanjač boje LF 724 S METABO

Uklanjač boje LF 724 S METABO - proizvod na akciji 40.080,00 din
37.269,00 din
 detaljnije
akcija  

Akumulatorska ručna kružna testera DHS660Z Makita

Akumulatorska ručna kružna testera DHS660Z Makita - proizvod na akciji 40.390,00 din
32.290,00 din
 detaljnije
akcija  

Multi fukcionalni alat za graviranje i brušenje TC-MG 125 E (TH-MG 135 E) EINHELL

Multi fukcionalni alat za graviranje i brušenje TC-MG 125 E (TH-MG 135 E) EINHELL - proizvod na akciji 6.882,00 din
6.499,00 din
 detaljnije
akcija  

Dvostrano tocilo oštrač 400V DSD 200 METABO

Dvostrano tocilo oštrač 400V DSD 200 METABO - proizvod na akciji 26.964,00 din
25.069,00 din
 detaljnije
akcija  

Pneumatska heftalica kombinovana DKNG 40/50 Metabo

Pneumatska heftalica kombinovana DKNG 40/50 Metabo - proizvod na akciji 24.360,00 din
21.479,00 din
 detaljnije
akcija  

Crevo pneumatsko spiralno 10m/10mm Metabo

Crevo pneumatsko spiralno 10m/10mm Metabo - proizvod na akciji 5.070,00 din
4.519,00 din
 detaljnije
akcija  

Usisivač sa polu-automatskim čišćenjem ASR 50L SC Metabo

Usisivač sa polu-automatskim čišćenjem ASR 50L SC Metabo - proizvod na akciji 88.200,00 din
78.339,00 din
 detaljnije
fiskarsmakazegrane.webp
makitaakualat.webp